071-5218471
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Nieuwsbrief 12

Nieuwsbrief 12

12 februari 2022 | Nieuws

Carnaval is een volksfeest dat in februari of maart plaatsvindt. De precieze datum hangt af van Pasen; het carnaval is altijd zeven weken daarvoor. Het is de bedoeling dat je nog even ‘uit je dak gaat’ en gek doet voordat de vastentijd begint. De vastentijd is een tijd van matiging, eenvoud en bezinning. Carnaval is een feest dat vooral in de Rooms-Katholieke landen wordt gevierd. Carnaval wordt overal in de wereld gevierd, bijvoorbeeld in België, Duitsland, Italië en Brazilië.

Het carnaval duurt officieel van zondag tot en met dinsdag. Maar in veel steden is er op zaterdag al een carnavalsoptocht. De dinsdag heet vette dinsdag (dan mocht je nog even lekker veel en vet eten voordat het vasten begon) en de woensdag na het carnaval heet Aswoensdag. Vroeger ging iedereen dan naar de kerk om een askruisje te gaan halen. De priester zette dan een askruisje op je voorhoofd. 

Op De Singel vieren wij op vrijdag 25 februari Carnaval!!
Vanwege de corona maatregelen kunnen we het feest niet met de hele school gezamenlijk vieren, maar we maken er toch een leuke, feestelijke dag van. 

De leerlingen mogen deze dag verkleed naar school komen en in de groepen worden allerlei leuke activiteiten gedaan.
Let op! De school is om 12.15u uit.

Bent u benieuwd naar al het nieuws van De Singel? Klik hier! 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This