071-5218471
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Nieuws uit de groepen (12)

Nieuws uit de groepen (12)

25 maart 2022 | Nieuws

Nieuws uit groep 5.  Het was fijn alle ouders te spreken op de rapportgesprekken en wat goed dat bij een aantal gesprekken ook de kinderen al meekwamen. Vanaf groep 6 is dat namelijk de bedoeling dat dat altijd gebeurt. Voor alle kinderen blijft het belangrijk thuis te lezen. Elke dag. Dat helpt enorm bij het begrijpend lezen. Tafels en klok kijken is en blijft belangrijk om goed te kunnen bij rekenen. Dat vraagt wel eens om extra oefening.

Wat een bof dat het deze week het weer zo mooi is. Dat is heerlijk buiten spelen! De lente is mooi gestart. Vorige week hebben we  jonge dieren in de lente geschilderd. Daar word je toch helemaal blij van.

Verder leren we de hele dag door. We weten via begrijpend lezen nu zoveel meer over ons zonnestelsel. Bij taal zijn we druk bezig de beginselen van werkwoordspelling te leren. We leren hoe we een heel werkwoord kunnen herkennen. Hoe je de ik-vorm toepast. Bij rekenen hebben we nieuw behandeld hoe je grammen kunt omzetten in kilogrammen. We weten heel goed nu dat 1000 gram hetzelfde is als 1 kilogram.

Vandaag zijn we gestart met het project Recycle Valley. Dit is een lesprogramma over zwerfafval. We krijgen in totaal 5 lessen tot de meivakantie. Vandaag was de eerste les. U hoort er snel meer over.

Bent u ook zo benieuwd welk nieuws de andere groepen hebben? Lees hier verder!

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This