071-5218471
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 15

4 april 2022 | Nieuws

                                                     Wat is Pasen ? - YouTube

Dit jaar valt de Paasviering tegelijk met de afsluiting van ons thema ‘Reizen rond de wereld’. 

Ook is de Ramadan net begonnen. Omdat we als confessionele school een warm hart hebben voor alle culturen en religies, hebben we als school beslist om dit jaar bij de Paasviering de nadruk te leggen op de Paasboodschap.

Christenen vieren met Pasen de opstanding van Jezus Christus uit de dood. Op Goede Vrijdag sterft hij aan het kruis, drie dagen later, met Pasen, herrijst hij. Met zijn dood neemt hij de zonden van de mensheid op zich.

Om deze ingewikkelde boodschap met de kinderen te bespreken en te vieren kijken wij op donderdag 14 april als school naar de Zandtovenaar op het digibord in de speelzaal. We doen dit in gemengde groepen omdat we het Paasfeest samen vieren. De zandtovenaar is een kunstenaar die met muziek, woord en prachtige zandtekeningen het Paasverhaal verbeeld.

We sluiten de viering af met een Germaanse traditie namelijk: paaseieren zoeken op het veldje achter de school. Deze traditie heeft ook te maken met `nieuw leven`. Uiteraard krijgen de leerlingen een heerlijk chocolade ei van de ouderraad om thuis, of op school op te eten.

Benieuwd naar het andere nieuws van onze school? Lees hier verder 

 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This