071-5218471
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 5

17 oktober 2022 | Nieuws

Ouderbijeenkomst 4 november
De ouderbijeenkomst over Motoriek is vrijdag 4 november om 8.30 uur in de koffiekamer.
Maaike Jagroep-Henzen komt ons van alles vertellen waarom de ontwikkeling van de motoriek zo belangrijk is.

De meeste kinderen bewegen van nature veel en graag. Ze grijpen, kruipen, bouwen, hollen, schreeuwen, klimmen, voetballen en fietsen. Bewegen is van alle leeftijden, en behalve leuk en gezond vooral ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren, zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben. 

Sommige kinderen vinden bewegen soms lastig. Hierdoor durven ze minder snel mee te doen met leeftijdsgenootjes bij spelletjes als voetbal of klimmen. Het kan gebeuren dat deze kinderen sporten en bewegen steeds minder leuk gaan vinden. Ook komt het voor dat kinderen moeite hebben met netjes schrijven of tussen de lijntjes blijven bij het schrijven. 

Om ervoor te zorgen dat deze kinderen weer plezier in het bewegen krijgen, of een netter handschrift ontwikkelen, kan een kinderoefentherapeut een handje helpen. Bij de kinderoefentherapie worden verschillende motorische vaardigheden geoefend. Denk aan grove vaardigheden als rennen, hinkelen, huppelen of evenwicht en fijne vaardigheden als knutselen of bijvoorbeeld schrijven. 

In verschillende spelvormen en/ of oefenvormen worden de vaardigheden getraind. 

 Maaike Jagroep-Henzen, werkzaam als kinderoefentherapeut bij Kind en Motoriek en werkt ook op RK basisschool De Singel. Zij kan leerlingen na een hulpvraag van de leerkracht, screenen en behandelen. Dit alles natuurlijk in samenwerking met de ouders/verzorgers. 

De Singel heeft nog veel meer nieuws. Dat kunt u hier lezen. 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.