071-5218471
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Nieuws uit de groepen (5)

Nieuws uit de groepen (5)

31 oktober 2022 | Nieuws

Nieuws uit groep 8

De afgelopen weken hebben de kinderen heel hard gewerkt aan rekenen, spelling en taal. En dat heeft geholpen: ze scoorden beter in Snappet. Daar zijn ze zelf ook blij mee en dat is mooi om te zien. De topo toets over de landen en plaatsen in Afrika is goed gemaakt: iedereen heeft een voldoende!
De laatste weken stond het onderwijs in alle klassen vooral ook in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: Gi-ga groen. Groep 8 koos ervoor om het onderwerp ‘duurzaamheid’ uit te diepen. Ze hebben in groepjes samengewerkt en verschillende werkstukken gemaakt. Voor de afronding van het thema maakten ze een kleurige poster. Daarop hadden ze hun tips om zo duurzaam mogelijk te leven opgeschreven. Donderdagmiddag heeft elke leerling van groep 8 een kind uit groep 3 rondgeleid door de school. Dat was wel even wennen voor ze. Maar ze hebben de kleintjes goed langs alle klassen geleid. De kindertjes bewonderden ook de posters. De leerlingen van groep 8 vertelden over duurzaamheid en bespraken de tips. Tot slot mochten de kinderen zelf nog een eigen doorgeven aan meester Willem. Een kleine greep uit de tips. Het meest genoemd: minder douchen. Electrische apparaten en het licht uitdoen als dat niet nodig is. Recycle zoveel mogelijk. Eet minder vlees. En een tip waar we even over moesten nadenken: ‘met mes en lepel netjes eten’.

Een goede vakantie!

Meester Willem
Meester Rixt

Onze andere groepen hebben ook nieuws. Lees het hier! 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.