071-5218471
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Nieuws uit de groepen (7)

Nieuws uit de groepen (7)

28 november 2022 | Nieuws

Nieuws uit groep 8

De afgelopen weken heeft groep 8 weer hard gewerkt aan taal en rekenen in Snappet. En een flink aantal werkt ook thuis! En het dat werkt.  De klas werkt ook aan het verbeteren van de samenwerking. De samenwerking kan (en moet) beter. De kinderen leren om op zichzelf te letten en dus niet op wat een ander zegt of doet. En dat is nog wel lastig voor sommigen.  Die samenwerking was bijvoorbeeld erg nodig het zesweekse project De Muren hebben Oren. Daarbij werken ze samen met de basisschool De Meerpaal. In het project staat migratiegeschiedenis centraal en het streven om tot een onderling begrip te komen van elkaars achtergrond. Ieder van ons heeft een migratiegeschiedenis. De kinderen onderzoeken die door mensen met zo’n geschiedenis te interviewen.  
Sommige kinderen hebben al mensen geïnterviewd: iemand die uit Nederlands-Indië was gevlucht en iemand die de wereldoorlog heeft meegemaakt. Indrukwekkende gesprekken.

De afgelopen week hebben ze het Leidse Archief bezocht. Daar worden alle documenten bewaard
die iets met de stad Leiden te maken hebben. Tijdens het bezoek leerden de kinderen over de vervolging van de Joden en over het onderzoek naar degenen die ondergedoken waren. Ze hebben ervaren hoeveel mannen er in de jaren 50 en 60 uit onder andere Spanje, Italië, Turkije en Marokko in Nederland kwamen werken. En met hoeveel mensen ze in een klein huisje woonden: soms wel 20 mannen. Tot slot kregen ze informatie over de periode van gezinshereniging en welke invloed dat had om onze stad.  

Vandaag kregen de kinderen les van Juf Nian (meester Rixt was ziek). Ze bespraken allerlei fruitdrankjes: wat zit er allemaal in en hoe ziet het eruit? De opdracht was om een drankje te ontwerpen, zowel de ingrediënten als de vormgeving. Hoe zorg je ervoor dat jouw drankje opvalt tussen al die andere drankjes?  

In onze andere groepen gebeurt er ook van alles. Dat kunt u hier lezen. 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.