071-5218471
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 11

16 januari 2023 | Nieuws

De school als oefenplaats

Alles wat we doen raakt aan onze rol als burger. Dat geldt ook voor kinderen. Om ze daarmee te leren omgaan, is de school een ideale oefenplaats. Geef kinderen daarom de ruimte om te werken aan vaardigheden als communiceren, samenwerken en deelnemen aan besluitvormingsprocessen. Laat ze kennismaken met de achtergronden van onze democratische rechtstaat en bereid ze voor op hun rol in de maatschappij.

Bij Kwink zijn er 12 lessen gericht op burgerschap. Deze lessen gaan, zoals alle lessen van Kwink, op spelenderwijze over deze onderwerpen. De inhoud van de lessen past bij het niveau van het kind. In de onderbouw en middenbouw gaat het over een stad met dieren, in de bovenbouw gaat het over de “echte” wereld.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Er is nog meer nieuws van De Singel. Lees het hier. 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.