Groep 1 en 2

Welkom in groep 1/2
Op De Singel zijn er twee kleutergroepen: groep 1/2A (met juf Rosanne en juf Marianne) en groep 1/2B (met juf Bettine en juf Lisette). Op de meeste dagen is er een leerkracht extra. Deze leerkracht werkt met kleine groepjes kinderen in aparte ruimtes.

Spelinloop
Iedere ochtend starten we bij groep 1 en 2 met een spelinloop van 8.20 uur tot 8.45 uur. Alle kinderen moeten om 8.30 uur in de klas zijn, dan begint de les. Tijdens de spelinloop mogen de ouders samen met de kinderen spelen, lezen, knutselen of werken. Elke dag liggen er andere dingen op de tafels en de kinderen mogen zelf kiezen wat ze hiervan spelen.

Eten en drinken In de ochtend hebben we een korte pauze. De kinderen hebben dan tijd om wat te drinken en wat fruit te eten. Wij zijn een ‘gezonde school’, vandaar dat fruit verplicht is. Wij raden ook altijd aan om water mee te geven in plaats van pakjes, deze bevatten vaak erg veel suiker.
Rond 12 uur is de grote pauze. De kinderen eten dan brood en drinken weer wat. Onze regel is dat kinderen in ieder geval 1 boterham opeten. Als u meer brood meegeeft en uw kind krijgt het niet op, dan stoppen wij het terug in de broodtrommel van uw kind. Zo kunt u thuis zien wat uw kind op heeft gegeten.
Voor het eten spelen de kinderen van groep 1 t/m 4 samen een half uur buiten onder toezicht van minimaal 2 leerkrachten.

Gymles
Voor het gymmen hebben de kinderen gymspullen nodig. De gymspullen zijn sportkleding en sportschoenen/gymschoenen (het liefst zonder veters) in een gymtas. Deze gymspullen mogen op school blijven. Wanneer het regent willen we soms ook gymmen in plaats van buiten spelen. In de weekenden of de vakanties bent u vrij om de gymspullen thuis te wassen.

Schone kleren
Natuurlijk kan het gebeuren dat uw kind op school in zijn/haar broek plast. Hiervoor hebben wij op school droge/schone kleren. Het is de bedoeling dat deze schoolkleren weer schoon terug op school komen.
(Heeft u thuis nog oude broeken en/of onderbroeken?  Dan kunt u deze aan ons geven, want wij kunnen ze goed gebruiken.)

Telefoonnummer en emailadres
Wilt u altijd zorgen dat wij de juiste telefoonnummers hebben waarop we u kunnen bereiken in geval van nood. Ook vinden wij het fijn om een emailadres te hebben, zodat wij extra informatie kunnen mailen. Al het schoolnieuws ontvangt u in de nieuwsbrief, deze wordt aan het oudste kind meegegeven.

Speelgoed
Kinderen vinden het vaak erg leuk om speelgoed mee naar school te nemen, maar we kunnen hier niet elke dag mee spelen. Wij hebben eens in de zoveel tijd een speelgoeddag. Op deze dag mogen kinderen hun speelgoed meenemen om mee te spelen op school. Wij geven dit altijd van te voren aan door middel van een briefje op de deur.

Thema’s
Bij de onderbouw werken we aan de hand van thema’s. Zo’n thema duurt 2 á 3 weken. Bij elk thema hebben we 12 themawoorden die we vaak herhalen en gebruiken en waarvan we het belangrijk vinden dat de kinderen deze woorden aan het eind van de themaweken goed kennen