Groep 3

Welkom in groep 3

De leerkrachten:
Mariëtta Steenbeek en Astrid Kluivers zijn de leerkrachten van groep 3.

Taal
De leerlingen van groep 3 zijn hard bezig met alle letters en cijfers. Wat doen ze hard hun best en ze kunnen al heel wat woordjes lezen. Wij leren lezen methode  ‘Veilig leren lezen’ Elke week leren we 2 of 3 letters aan de hand van een woord. We leren dan meteen hoe we deze letters moeten schrijven.

Rekenen
We zijn touwtje aan het springen, lopen achteruit door de klas en we zetten onze schoenen soort bij soort. Rekenen leer je niet alleen door sommen te maken, maar juist spelenderwijs. Het is erg leuk om te tellen hoeveel keer je kan springen en dan bekijken wie de meeste sprongen heeft.

We leren rekenen met de methode ‘De wereld in getallen’ en om het rekenen wat extra te ondersteunen maken we gebruik van ‘Met sprongen vooruit’   Zo is voor elke leerling de rekenles een leuke nieuwe uitdaging.

Gym
Op dinsdag en vrijdag heeft groep 3 gym. Zorg dat uw kinderen passende gymschoenen aan hebben. Ook is het lekker als ze een korte broek en een shirtje aan hebben. We rennen wat heen en weer in de les en gaan dan lekker zweten.