Home Onze school Taalklas

Taalklas

De leerlingen van deze groep (7-12 jaar) komen uit alle werelddelen. Om de leerlingen goed voor te bereiden op regulier onderwijs in Nederland krijgen ze in de taalklas 40 weken de tijd om de Nederlandse taal te leren. Daarna stromen zij door in reguliere groepen in Leiden en omgeving.

Tijdens de gymlessen gaan de leerlingen mee met hun leeftijdsgenoten in de reguliere groepen van onze school. Gedurende het hele schooljaar kunnen leerlingen instromen tot maximaal 15 leerlingen. Gaat een leerling na 40 weken naar een andere basisschool, dan worden er met die school afspraken gemaakt over het wennen. Daarnaast geven wij advies over het vervolgonderwijs. Ons advies is om leerlingen in hun directe woonomgeving naar school te gaan.