Home Onze school Regelingen en protocollen

Regelingen en protocollen

Hieronder vindt u een overzicht van onze reglementen die van belang zijn voor ouders en leerlingen.

Volgens de Wet op het primair onderwijs (PO) en de Wet op het voortgezet onderwijs (VO) hebben scholen een klachtenregeling en een protocol seksuele intimidatie. Daarnaast is er wetgeving, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens, die maakt dat onze organisatie een privacy reglement heeft opgesteld. Ook onderschrijven wij de code goed bestuur voor het VO en PO. In verband hiermee is een klokkenluidersregeling gemaakt en vindt u op deze pagina onder ‘Downloads’ de statuten van SCOL.

Klachten

Klachten worden in de meeste gevallen in goed overleg met alle betrokkenen afgehandeld. Voor die gevallen dat dit niet lukt, hebben we een klachtenregeling. Bent u niet tevreden over de afhandeling door de school, dan kunt u zich schriftelijk richten tot de interne klachtencommissie. Tot slot kunt u zich ook wenden tot de externe klachtencommissie.
In de klachtenregeling vindt u alle informatie. Graag wijzen wij u op het overzicht van de te bewandelen route op pagina 19 van dit document.