Home Onze school Taalklas voor nieuwkomers

Taalklas voor nieuwkomers

De Singel heeft naast de reguliere groepen een Internationale Taalklas (ISK). De leerlingen in deze groep komen uit alle werelddelen. In deze klas stromen leerlingen in tussen de 7 en 12 jaar die nog geen Nederlands spreken. In 40 weken leren ze genoeg Nederlands om in een reguliere groep in te stromen. Dat kan op De Singel maar mag ook op een andere basisschool in de directe woonomgeving. In de groep zitten ongeveer 15 leerlingen. Tijdens de gymlessen en culturele activiteiten doen deze leerlingen mee met hun leeftijdsgroep zodat er ook situaties zijn waarin zij spelen en werken met Nederlands sprekende leerlingen.

Het programma in deze klas is gericht op de ontwikkeling van de individuele leerlingen. Zij krijgen een eigen programma waarin zij op hun tempo Nederlands leren spreken, lezen en schrijven. Natuurlijk worden er ook andere vakken aangeboden zoals rekenen. Wanneer zij dit aankunnen, mogen zij de rekenles volgen in de reguliere groep die past bij hun niveau.

De groep krijgt les van Marleen Zirkzee en Astrid Kluivers. Ook is er 4 dagdelen een onderwijsassistent in de groep: Esmé Wiggers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen Zirkzee: m.zirkzee@singelleiden.nl